Leer hoe de renovatie van het dak met gemineraliseerde bitumen dakbedekking heeft bijgedragen aan het behalen van Label C, een moderne energieprestatienorm.

Het Team van Daxateur heeft de renovatie van de woning aan de Koestraat met grote zorgvuldigheid uitgevoerd. De renovatie was geen kleinigheid, want het volledige bestaande dak moest grondig worden aangepakt. 

Een van de meest in het oog springende verbeteringen was de toevoeging van 8 centimeter isolatie, gecombineerd met een witte bitumen dakbedekking met leislag. Deze keuze voor dakisolatie en de witte bitumen dakbedekking had meerdere voordelen. Het belangrijkste was dat deze aanpassingen de bewoners in aanmerking deden komen voor subsidies, wat altijd een welkome financiële steun is.

20230828_151343.jpg

Bovendien creëerde deze renovatie de ideale omstandigheden voor de installatie van zonnepanelen, wat de duurzaamheid van de woning verder versterkte.
solar-systeem-1.jpg
Ons team maakten gebruik van IKO Carrara dakmembranen, afkomstig van IKO® Solar, een gespecialiseerd producent in daksystemen die het optimale rendement voor zonnepanelen garanderen. Deze dakmembranen staan bekend om hun 'witter dan wit' uitstraling, wat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook duurzaamheid biedt en een perfecte omgeving creëert voor zonnepanelen.

De zorgvuldige aanpak van het renovatieteam heeft geresulteerd in een vernieuwd dak dat niet alleen voldoet aan de behoeften van de bewoners, maar ook bijdraagt aan energiebesparing en duurzaamheid.