Team Daxateur Renoveert Woon- en Zorgcentrum De Merwelanden

In het hart van de Dordtse wijk De Staart ligt het levendige Woon- en Zorgcentrum De Merwelanden, waar zorg op maat wordt geboden aan haar bewoners, die zowel psychogeriatrische als somatische zorg nodig hebben. Het is een plaats waar comfort en welzijn centraal staan, en recentelijk heeft Team Daxateur een bescheiden maar betekenisvolle bijdrage geleverd door het uitvoeren van een dakrenovatie die gericht was op het verbeteren van thermische isolatie.

WhatsApp Image 2024-04-12 at 10.20.43.jpeg
De diverse vleugels van het zorgcentrum waren toe aan een dakrenovatie, en Team Daxateur heeft deze taak op zich genomen. Door het installeren van een 12 cm dikke PIR dakisolatie, hebben ze gestreefd naar een verbeterde thermische isolatie om zo een comfortabelere omgeving te creëren voor de bewoners. Het gebruik van PIR isolatie staat bekend om zijn effectiviteit in het minimaliseren van warmteverlies, wat niet alleen bijdraagt aan het comfort van de bewoners, maar ook kan leiden tot verlaagde energiekosten voor het zorgcentrum op de lange termijn.

WhatsApp Image 2024-04-12 at 10.20.13.jpeg

Het gebruik van steenwol isolatie voor de scheiding tussen woningen bij de renovatie van platte daken is van cruciaal belang om een veilige en brandwerende omgeving te creëren. Brandveiligheid is een essentieel aspect bij het ontwerpen en renoveren van gebouwen, vooral bij woningen waar meerdere huishoudens dicht bij elkaar wonen.

image.png
Het tweelaagse systeem van bitumen dakbedekking van IKO werd gekozen als aanvulling op de isolatie. Dit systeem staat bekend om zijn duurzaamheid en waterdichtheid, waardoor het dak beschermd is tegen de elementen en de levensduur van het dak wordt verlengd. Door zorgvuldig te kiezen voor hoogwaardige materialen heeft Team Daxateur ervoor gezorgd dat het dak van De Merwelanden niet alleen goed is geïsoleerd, maar ook bestand is tegen de uitdagingen van het Nederlandse klimaat.

foto-2 merwelanden.PNG
Deze renovatie mag dan ingetogen lijken, maar de impact ervan is niet te onderschatten. Het draagt bij aan het verbeteren van de algehele duurzaamheid van het Woon- en Zorgcentrum De Merwelanden, terwijl het tegelijkertijd bijdraagt aan het welzijn van de bewoners door het creëren van een meer comfortabele leefomgeving. 

WhatsApp Image 2024-04-12 at 10.20.28.jpeg

Door te streven naar een evenwicht tussen functionaliteit en duurzaamheid heeft Team Daxateur niet alleen een dak gerenoveerd, maar ook een bijdrage geleverd aan het verbeteren van de levenskwaliteit van de bewoners van De Merwelanden.