Team Daxateur Realiseert Bijzonder Dakproject in Rotterdam Zuid

In de bruisende omgeving van Rotterdam Zuid zet Team Daxateur zijn expertise in voor een opmerkelijk dakproject, in opdracht van RIZ Bouw. De renovatie van de woonwijk aan de Mijn Kinstraat belooft niet alleen een esthetische transformatie, maar ook innovatieve toepassingen voor duurzaamheid en waterbeheer.

20230928_084753.jpg

Bijzonderheden van het Project:
Het dakproject onderscheidt zich door het gebruik van isolerende mortel, bestaande uit EPS-korrels gemengd met beton, aangebracht op de betonnen onderconstructie. Hier bovenop zijn isolatieplaten geplaatst, afgesloten met een tweede laag mortel. Dit unieke concept zorgt voor een efficiënte isolatie en draagt bij aan energiebesparing.

IMG-20231107-WA0014-2.jpg

Een cruciaal aspect van het dak is de Roof Garden Pantera, een tweelaagse wortelwerende bitumen dakbaan van leverancier IKO. Deze waterdichte membraan, samengesteld uit elastomeer bitumen met brandvertragende eigenschappen, garandeert duurzaamheid en veiligheid. De bovenzijde is afgewerkt met zwart granulaat voor een strakke uitstraling.

IMG-20231107-WA0009.jpg
Een opvallende toevoeging aan het project is het waterretentiedak, geïmplementeerd door een gespecialiseerde onderaannemer. Kratten worden gebruikt om water vast te houden, waarmee alle daken fungeren als waterbuffer. Dit draagt bij aan het verminderen van de overbelasting van het rioolstelsel en bevordert duurzaam waterbeheer.

Daarnaast wordt het dak verfraaid met een mos sedum daktuin. Sedum, een assortiment van sterke, onderhoudsarme vetplantjes, biedt niet alleen esthetische waarde maar ook ecologische voordelen. Deze lichtgewicht vegetatielaag is ideaal voor diverse dakconstructies en draagt bij aan een duurzame en groene omgeving.

Met dit bijzondere dakproject geeft Team Daxateur blijk van innovatie en toewijding aan duurzaam bouwen. De renovatie van de woonwijk aan de Mijn Kinstraat belooft niet alleen een visueel aantrekkelijke transformatie, maar ook een voorbeeld van modern bouwen met oog voor milieu en leefbaarheid.