Leer hoe de renovatie van het dak met gemineraliseerde bitumen dakbedekking heeft bijgedragen aan het behalen van Label C, een moderne energieprestatienorm.

In het schilderachtige Alphen aan den Rijn bevindt zich het hoofdgebouw van Dirk van den Broek, een supermarktketen die al generaties lang een vertrouwde naam is in Nederland. De Daxateur is ingeschakeld om het dak te renoveren zodat het voldoet aan de hedendaagse eisen.

Dirk-1.jpeg

De focus ligt op het distributie centrum met hoofdkantoor, dat het kloppende hart van het bedrijf is en daarom verdient het de beste zorg en aandacht. Het bestaande dak van het hoofdgebouw was sterk verouderd. Er is besloten om nieuwe isolatie over de bestaande dakbedekking te leggen ter plaatse van het kantoor gedeelte  en daarbovenop een nieuwe laag gemineraliseerde  bitumen  470 K 24  aan te brengen. Op deze manier zal het pand voldoen aan Label C, een moderne energieprestatienorm, wat aantoont dat het gebouw efficiënt met energie omgaat. Een belangrijk streven naar duurzaamheid en kostenbesparing. 

Tijdens de renovatiewerkzaamheden bezocht de opdrachtgever de bouwplaats. Hij was onder de indruk van het toegewijde team en de vaardigheden van het team Daxateur. Met een glimlach op zijn gezicht zei hij: "Ik ben blij dat we voor Daxateur hebben gekozen voor dit project. Ze werken niet alleen hard, maar hebben ook oog voor detail. Ze behandelen ons gebouw alsof het hun eigen is, en dat doet me goed. Het is fijn om te weten dat er vakmensen zijn die zulke belangrijke projecten met zoveel toewijding aanpakken."

Deze woorden zijn een blijk van waardering voor het team van Daxateur. "Het was een prachtige klus om dit gebouw te transformeren tot een modern, energiezuinig en duurzaam pand," aldus Johan Vrieselaar van Daxateur.