Op een rustige ochtend in het hart van de stad Rotterdam is het team van Daxateur gestart met een mooie opdracht: de renovatie van het dak van het gemeentelijk monument Cinerama(1). Dit historische gebouw, doordrenkt van herinneringen aan talloze filmklassiekers, verdiende zorgvuldige aandacht. Het bovenbouw kantoor gedeelte word, in opdracht van the Usual hotel keten, omgebouw tot hotel door uitvoerend aannemer de Bobgroep(2).

De uitdaging bestond uit het renoveren van het oude dak door hoogwaardig bitumen dakbedekking. Een essentiële taak om de levensduur van dit historische monument te verlengen. Maar er was een complicatie: de bevestigingspoten van de glasbewassingsinstallatie, cruciaal voor het onderhoud van de grote glazen gevels, stonden in de weg.

Met vindingrijkheid vond het team een oplossing om de kwaliteit van het dak te behouden en tegelijkertijd de glasbewassingsinstallatie zou laten functioneren.
Deze renovatie was meer dan alleen het herstellen van een dak; het was een eerbetoon aan het verleden en een belofte voor de toekomst van het Cinerama-gebouw. Het team werkte met toewijding en precisie en slaagde erin het monument weer in zijn oude glorie te herstellen.

Cinerama-3.jpeg

Cinerama-2.jpeg

Cinerama-1.jpeg

(1)Cinerama is een filmprojectieformaat dat in de jaren 1950 en 1960 populair was, waarbij films werden vertoond op een breed, gebogen scherm met behulp van drie projectoren om een panoramische en meeslepende kijkervaring te creëren voor het publiek. 
Het Cinerama Theater in Rotterdam blijft een herinnering aan de gouden tijdperk van de cinerama-filmervaring en dient nu mogelijk als een culturele of evenementenlocatie, waarbij de historische en architecturale kenmerken worden gekoesterd en bewaard.

Cinerama-6.jpeg

Er zijn altijd uitdagingen, in dit geval de bevestigingspoten van de glasbewassingsinstallatie die in de wegstonden. Team Daxateur heeft ook hiervoor een waterdichte oplossing gevonden!

Cinerama-5.jpeg