Toepassen zonnepanelen

De energie transitie in Nederland leidt tot een toenemend aantal zonnepanelen op daken. De dakbedekking speelt hierbij een belangrijke rol als waterdichte en vliegvuur bestendige laag. Dit is niet alleen belangrijk voor de verzekering van het pand, maar ook voor de prestatie van de zonnepanelen zelf. Een witte dakbedekking kan bijvoorbeeld de temperatuur van het dak verlagen en zo de prestaties van de panelen verbeteren.

Echter, in de laatste jaren zien we ook steeds vaker problemen met lekkages veroorzaakt door zonnepanelen. Dit komt vaak omdat de panelen worden geplaatst op daken waarvan de levensduur van de dakmaterialen bijna is verstreken. Dit leidt niet alleen tot lekkages, maar ook tot hogere kosten voor renovatie wanneer de panelen later weer verwijderd moeten worden.

Daarom adviseren wij om voor het plaatsen van zonnepanelen eerst de dakbedekking te laten keuren. Onze dak apk service biedt de mogelijkheid om te controleren of uw dakbedekking geschikt is voor zonnepanelen en welke opties er beschikbaar zijn voor uw specifieke dak. Hiermee bent u niet alleen op de hoogte van de status van uw dakbedekking, maar ook van de mogelijkheden voor zonnepanelen.