Team Daxateur realiseert dak nieuwbouw De Heer

Begin 2024 stond het team van Daxateur voor een uitdagende opdracht: het realiseren van het dak voor de nieuwbouw van het bedrijf De Heer Land en Water te Lopik. Aannemer Van Baaren had het vertrouwen in het vakmanschap van Daxateur en gaf hen de verantwoordelijkheid om een hoogwaardig staaltje werk te leveren.

WhatsApp Image 2024-02-26 at 13.24.18 (2).jpeg

Het project werd al snel gekenmerkt door ongunstige weersomstandigheden. De wind waaide hard en de regen viel onophoudelijk. Deze weersomstandigheden zorgden voor veel vallet uren en maakten de voortgang van het project tot een ware uitdaging. Echter, het team van Daxateur liet zich niet ontmoedigen en besloot om op de dagen dat het weer het toeliet extra personeel in te zetten. Met vereende krachten werkten ze hard om de daken voor de stort van de betonvloer waterdicht op te leveren.
Het was een race tegen de klok, maar door de toewijding van het team werden alle daken op tijd en waterdicht afgerond. 

Het staaldak van de hal kreeg een speciale behandeling om de akoestische eigenschappen binnen in de hal te optimaliseren. Een cannelure vulling van steenwol werd toegepast, waardoor geluidsdemping werd gerealiseerd. Dit was van groot belang gezien het gebruik van materialen en machines binnen de hal.

Wat betreft de isolatie koos het team voor hoogwaardige materialen. Een 14 cm dikke PIR dakisolatie werd geïnstalleerd om een optimale thermische isolatie te garanderen. Voor de dakbaan werd gekozen voor duurzaamheid en kwaliteit, met de IKO Carrara wit. Deze dakbaan is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook uitermate geschikt voor de eventuele plaatsing van zonnepanelen in de toekomst, waardoor het gebouw een groenere en energiezuinigere toekomst tegemoet gaat.

Het project voor De Heer Land en Water werd uiteindelijk niet alleen gekenmerkt door de uitdagende weersomstandigheden, maar vooral door de vastberadenheid van team Daxateur. Het resultaat was een hoogwaardig, waterdicht dak dat klaar is voor de toekomst.