Subsidies

Verduurzaming van woningen is een belangrijk onderwerp in de strijd tegen klimaatverandering. Het isoleren van de spouwmuur, gevel, bodem of vloer en dak of zolder/vlieringvloer is een effectieve maatregel die kan helpen om de energie-efficiëntie van woningen te verbeteren en de CO2-uitstoot te verminderen. Er zijn verschillende subsidieregelingen beschikbaar om huiseigenaren te ondersteunen bij het nemen van deze maatregelen.

Een van de meest voorkomende isolatiemaatregelen hierbij is dakisolatie of zolder/vlieringvloerisolatie. Huiseigenaren moeten kiezen tussen deze twee opties. Dakisolatie betekent dat er een laag isolatiemateriaal onder het dak wordt aangebracht, terwijl zolder/vlieringvloerisolatie betekent dat er een laag isolatiemateriaal tegen de onderkant van de vloer van de zolder of vliering wordt aangebracht. Voor beide soorten isolatie geldt dat er minimaal 30 m2 van het dak.

Combineert u deze vorm van isolatie met een witte kleur dakbedekking/ daktuin  of met  een gevel of spouw isolatie dan voldoet u veelal aan de voorwaarden voor het verkrijgen van subsidie van de overheid.

Hier kan je meer info vinden: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren/isolatiemaatregelen

Op lokaal niveau bestaan er aanvullende gemeentelijke subsidie s voor daktuinen en of aanbrengen van extra isolatie op of aan uw pand . Deze informatie kunt u veelal vinden op de website van de gemeente waarin u woont.